неділю, 29 січня 2012 р.

Карпати. Боржава 2011

Вирушили ми з дружиною та братом влітку пробігтися по Карпатах. Оскільки планувалось вивезти ще й доньку в гори, то нам довелось здійснити 2-х денний перехід за скороченим графіком. Поїздом до Львова, зі Львова мукачівкою до Вовчого. Йти  вирішили саме з Вовчого, так як з Воловця вже не цікаво мандрувати (неодноразово ходили). На карті наш маршрут виглядає так:
(Всі фото клікабельні)



Опишу саме цікаве з походу.
Самою несподіванкою стала страусина ферма поруч з Вовчим:

На перший день було заплановано піднятися з низини рівня Вовочого (350-400 м) до висоти 1169 (г. Западрина). Підйом виявився не крутим, але надто вже довгим. Тож до місця ночівлі ми прибули о 18 годині. Загалом підйом зайняв 5 годин. Ночувати довелось на стоянці місцевих чи то пастухів, чи то збирачів ягід:


Зі стоянки відкрився чудовий вид на гору Стій, через яку ми збиралися перейти на наступний день.
Переночувавши, вирушили на Стій. В загальному, можна було й не штурмувати цю гору, але нас цікавили залишки військових радіолокаційних установок, які почали розбирати на початку 2000-х років. До того, це була заборонна військова стратегічна зона, куди туристів і близько не пускали.

 Ось власне, залишки. Крім бетонної основи не залишилось нічого. Ще хочу зазначити, на Стої стало надто вже холодно в порівнянні з підходом до вершини. Також жарко стало при переході по хребту до Великого Верху. Здавалося б перепад висоти всього 200 м, а коливання температури значне від +5 до + 25 (приблизно).



Далі перед нами стояв Великий Верх. Гора, яку відвідують всі, хто запланував мандрівку на Боржаву. Власне Великий Верх і є однією з вершин хребта Боржава

г.Великий верх
Метеостанція на г. Плай







Після спуску з Великого Верху перед нами стала задача знайти місце для ночівлі, та зустріти другу частину групи, яка приїхала у Подобовець. В загальному нам все це вдалось. По карті виявилось, що за день ми находили близько 30 км, без врахування перепадів висот.

Наступні 2 дні були простим матрасуванням на одному місці, оскільки другою частиною групи були наші батьки та моя донька. Всі просто насолоджувалися свіжим повітрям та навколишньою красою.









Ось така прогулянка видалась у нас цього літа. У попередні роки також були походи Карпатами, про які я також коротенько розкажу. Треба тільки зібратися з думками. :)

2 коментарі:

  1. норм. тільки варто додати, що на г. Стій було ну надто вже холодно, а от на хребті до Великого Верху - жара. Нібито кілька десятків метрів перепаду, а температура повітря значно коливається.

    ВідповістиВидалити
  2. fixed
    там не кілька десятків метрів.

    ВідповістиВидалити

Follow me